top of page

Συχνές ερωτήσεις

  • Ποιες μέρες και ώρες μπορώ να σας επισκεφτώ για να πάρω πληροφορίες για εγγραφή?
    Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 17:30 έως 21:30 και Σάββατο 10:00 έως 15:00. Οι Εγγραφές γίνονται κάθε μέρα και όλο το χρόνο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-2933674. Διεύθυνση: Αγίας Γλυκερίας 18 Γαλάτσι.
  • Μπορεί να δοκιμάσει το παιδί μου πριν την εγγραφή;
    Φυσικά! Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν ,για να γνωρίσει το παιδί σας τα αθλήματα που καλλιεργούμε, τους προπονητές και τις εγκαταστάσεις μας.
  • Τι χρειάζεται για την εγγραφή του παιδιού μου?
    Αίτηση /δήλωση γονέα (προσκομίζεται από εμάς σε περίπτωση ανηλίκου) Ιατρικό έγγραφο που επιβεβαιώνει την υγεία του μέλους Πιστοποιητικό γεννήσεως 2 Φωτογραφίες και τον αριθμό ΑΜΚΑ
  • Χρειάζεται ειδική ενδυμασία το παιδί μου για να γυμναστεί στο χώρο σας?
    Όχι δεν χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο, απλά και άνετα ρούχα.
  • Με ποιο τρόπο μπορώ να ενημερώνομαι για ότι νέο αφορά τα τμήματα και το Σύλλογο?
    Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.megasalexandros.gr στην κατηγορία τα νέα μας . Κάντε την εγγραφή σας στην αρχική σελίδα (κάτω δεξιά) δηλώνοντας το email σας και θα λαμβάνεται τα νέα μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για τα μέλη του Συλλόγου, χρειάζεται το Επώνυμο και Όνομα του αθλητή/τριας.
  • Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει ένα παιδί τον αθλητισμό?
    Από την ηλικία των 3-4 ετών ένα παιδί που ξεκινά να ασχολείται µε τα αθλήματα της γυμναστικής αποκτά,μέσα από την ποικιλία του κινητικού περιεχομένου που του παρέχεται, µία πολύπλευρη καλλιέργεια των κινητικών του δεξιοτήτων και των φυσικών του ικανοτήτων, πετυχαίνοντας µία «άριστη» ψυχοσωματική ανάπτυξη.
  • Η ενόργανη γυμναστική είναι άθλημα που εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού?
    Είναι μύθος που κυκλοφορεί και προβληματίζει γονείς και παιδιά αποτρέποντας τους από το συγκεκριμένο άθλημα. Η ενόργανη γυμναστική με την ποικιλία των ασκήσεων που εκτελούνται και με τα όργανα που χρησιμοποιούνται, με βάση έρευνες προκαλεί σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας στη σπονδυλική στήλη και τα ισχία παιδιών προ εφηβικής ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά και το μυϊκό σύστημα. Η ενόργανη γυμναστική όχι μόνο δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του ύψους των παιδιών αλλά βοηθά το σώμα, οστά και μύες, να ανταπεξέλθει στο ύψος που θα πάρει.
  • Πως επιδρά η γυμναστική στις ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων?
    Μέσα από την εξάσκηση, κυρίως στις βασικές κινητικές δραστηριότητες, οι οποίες θεωρούνται η βάση και προϋπόθεση για όλες τις ασκήσεις των αθλημάτων της γυμναστικής, όπως φυσικά και μέσα από το υπόλοιπο κινητικό περιεχόμενο της ενόργανης γυμναστικής, βελτιώνονται οι κινητικές δεξιότητες. Η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων είναι ένα έµµεσο αποτέλεσμα, που ως ένα βαθμό στηρίζεται στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της κινητικότητας των αρθρώσεων και της ελαστικότητας των µυών (ευλυγισία) και της ταχύτητας της κίνησης. Έτσι λοιπόν έχουμε µία «άμεση» βελτίωση των φυσικών αυτών ικανοτήτων.
  • Είναι εύκολοι οι τραυματισμοί στα αθλήματα της γυμναστικής?
    Ένα θέμα που τίθεται συχνά µε αιτία τον ακροβατικό χαρακτήρα των ασκήσεων των αθλημάτων της γυμναστικής είναι η πιθανότητα κακώσεων και τραυματισμών στους αθλητές και τις αθλήτριες. Η μικρή ηλικία έναρξης της προπόνησης ενισχύει ακόμη περισσότερο την άποψη ότι η ενόργανη γυμναστική προκαλεί πολλούς τραυματισμούς στην πορεία της ανάπτυξης των παιδιών – αθλητών που ταυτόχρονα είναι και πορεία εποικοδομητικής προπόνησης. Στη συχνότητα τραυματισμών τα αθλήματα της γυμναστικής φαίνεται να βρίσκονται αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις, τις οποίες καταλαμβάνουν άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, το μπάσκετ κ.α. Βέβαια, η ποσοστιαία αναλογία τραυματισμών δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της επικινδυνότητας κάθε αθλήματος. Μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα δίνεται αν δούμε τους τραυματισμούς ανά 100 αθλούµενους. Και σ’ αυτή την περίπτωση όμως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ. Επομένως πρέπει να απορρίψουμε τις εικασίες επικινδυνότητας για τα αθλήματα της γυμναστικής, οι οποίες δεν έχουν βάση αλήθειας. Από την άλλη πλευρά οι ασκήσεις των αθλημάτων της γυμναστικής απαιτούν ένα πολύ ψηλό επίπεδο συντονισμού κινήσεων στο χώρο και στο χρόνο, ψηλό βαθμό κιναίσθησης και χωροαντιληπτικής ικανότητας, πολύ καλή αίσθηση ρυθμού και ισορροπίας, άριστη αξιοποίηση των αντανακλαστικών, ψηλό επίπεδο σχετικής δύναμης και πολύ καλή ευλυγισία. Συµμετέχοντας κάποιος λοιπόν στις διαδικασίες της προπόνησης των αθλημάτων της γυμναστικής αποκτά µία πολύπλευρη κινητική επιδεξιότητα, η οποία πλαισιώνεται από πάρα πολλές κινητικές εμπειρίες τις οποίες σπάνια συναντάμε σε άλλα αθλήματα.
bottom of page